Sagt om Ulla-Bettan

Här nedan följer några utdrag ur bloggar m.m.

Lektörsomdöme från Bibliotekstjänst häfte 7, 2017. ”Författarens ambition är att visa på den lite bortglömda tantens styrka och att vänskap kan fungera hur bra som helst över åldersgränserna vilket hon lyckas bra med. Språket är lättläst och hela berättelsen ger en känsla av en lite modernare form av Bullerbyn.”  ”Karin Petrussons illustrationer är färgglada och humoristiska och matchar berättelsernas form och språk. Ulla-Bettan är en fin debut som hyllar den lilla tjocka tanten.”

Mias Bokhörna. ”En oerhört trevlig barnbok där huvudkaraktären är en dam på 70+ som inte räds för något. Ulla-Bettan (som damen heter) blir kompis med två flickor och de hittar på massa roliga saker tillsammans. Dessutom händer de en hel massa saker som rån, krockad Amazon och butter flicka. Läsvärd bok som skulle passa ypperligt som högläsningsbok.”
Läs recensionen

Hanneles bokparadis. ”Ulla-Bettan är en perfekt bok att läsa tillsammans med mitt snart 9-åriga barnbarn. Korta lättlästa kapitel, fungerar fint för högläsning, vi turas om att läsa. Fina illustrationer, mycket att prata om. En spännande och mysig bok, trevlig läsning även för vuxna. En fin högläsningsbok även i skolan i mellanstadiet.”
Läs recensionen

Boktokig Eva Boström ”Ulla-Bettan är en sån mormor som man skulle vilja ha. Och gillar tänket i boken om att snällhet är viktigt.”
Läs recensionen